راهنمای جامع استخدام کاریابی در سال ۱۴۰۰
یافتن شغل مورد علاقه که در آن مهارت و تخصص کافی داشته باشید و هم درآمد خوبی داشته باشد، رویای همهی کارجویان است. برای یافتن شغلی ایدهآل در سازمانی معتبر، هیچ وقت دیر نیست، ولی هرچه زودتر مسیر و اهداف شغلی خود را تعیین کنید، میتوانید قلههای بلندتری از موفقیت حرفهای را فتح نمایید. البته آگهیهای استخدام و کاریابی جدید خیلی زیاد نیستند.
پیدا کردن شغل در سال ۱۴۰۰ نسبت به سالهای گذشته کمی دشوارتر شده است. بحران کرونا و تحریمهای اقتصادی دست به دست هم دادند تا اقتصاد ایران را به نابودی بکشانند. در نتیجه در سال گذشته بیش از یک میلیون نفر از بازار کار خارج شدند. بنابراین، پیدا کردن فرصتهای استخدام جدید ۱۴۰۰ به کار سختی تبدیل شده است.
کاریابی به کلیه فرآیند و مراحلی گفته میشود که کارجو باید برای پیدا کردن فرصت شغلی مناسب و استخدام شدن طی کند. بهاینترتیب، فرآیندی که سازمانها و کارفرمایان برای پیدا کردن و جذب نیروی متخصص پشت سر میگذارند نیز کارمندیابی نامیده میشود.
سترش کسب و کارها و راهاندازی استارتاپها و شرکتهای کوچک و بزرگ باعث رونق اقتصادی و پدید آمدن فرصتهای شغلی و استخدام جدید زیادی شده است و به اشتغالزایی و کمک به کاهش نرخ بیکاری کشور کمک فراوانی کرده است. اکنون در هر رشته و گروه شغلی که مهارت داشته باشید میتوانید با کمی جستجو، موقعیت شغلی مناسبی برای خود پیدا کنید و استخدام شوید.
خبر خوب برای کارجویان این است که روشهای جدید و بهینهتری برای مرتبط ساختن کارجویان و کارفرمایان پدید آمده و جاگزین کاریابیهای حضوری شدهاند. امروزه پلتفرمهای آنلاین تقریبا توانستهاند کاریابیهای حضوری زیر نظر وزارت کار را تقریبا از دور خارج کنند و نقش مهمی در اشتغال جوانان کشور داشته باشند.
گام اول در کاریابی: هدفهای خود را تعیین کنید
گام اول در موفقیت حرفهای، تعیین اهداف و مسیر شغلی است. این کار همیشه چندان ساده نیست. خیلی عوامل مانند جامعه، وضعیت اقتصادی، خانواده، دوستان و معلمان میتوانند روی تصمیم شما برای تعیین مسیر شغلیتان اثرگذار باشند. معمولا خیلی از افراد، پیش از ورود به دانشگاه و حتی تا پایان تحصیلات خود، به دلیل تاثیر پذیری شدید از عوامل محیطی، تصمیم درستی برای آیندهی حرفهای خود نمیگیرند. با در نظر گرفتن ۶ عامل زیر، میتوانید بهترین تصمیم را برای تعریف اهداف و مسیر شغلی خود بگیرید:
· علاقهی شخصی
· تجربه
· اهداف بلند مدت
· فرهنگ حرفهای و سازمانی
· پول همه چیز نیست
· آینده را در نظر بگیرید
بیخیال کاریابیهای حضوری شوید
کاریابی سنتی شکل قدیمیتر پیدا کردن شغل است که توسط یک شرکت و دفتر فیزیکی در نقاط مختلف شهر انجام میشود. در حال حاضر دفاتر و مؤسسات کاریابی دولتی و خصوصی در شهرهای مختلف ایران وجود دارند. روال معمولاً کاریابیهای سنتی اینگونه است که کارجویان بهصورت حضوری به این دفاتر مراجعه میکنند، اطلاعات و سوابق کاری خود را ثبت میکنند و مبلغی پرداخت میکنند و در ازای آن، موسسه برای آنها موقعیتهای شغلی مناسبی پیدا میکند و به آنها کمک میکند هرچه زودتر استخدام شوند.
این کاریابیها محدودیتهای فراوانی دارند. برای مثال، تعداد تنها فرصتهای شغلی محلی در این کاریابیها وجود دارد و تعداد کسبوکارهایی که فرصتهای شغلی خود را در این کاریابیها ثبت میکنند بسیار کم است همچنین، این روزها معمو.لا فقط کسب و کارهای سنتی در کاریابیهای حضوری به دنبال نیروی کار هستند.. به علاوه، کارجویان باید برای استفاده از این کاریابیها، مراجعهی حضوری به آنها داشته باشند. از دیگر نقطه ضعفهای کاریابیهای حضوری این است که رایگان نیستند.
رزومهای حرفهای داشته باشید و از رزومهسازها کمک بگیرید
· از کلمات کلیدی در رزومه خود استفاده کنید
· نمونه رزومههای گروه شغلی مورد نظر خود را مطالعه کنید
· تنها اطلاعات مرتبط را در رزومه وارد کنید و اطلاعات مهمتر را در ابتدای رزومه بیاورید
· سادهنویسی کنید
· توجه کارفرما را به دستاوردهای مهمتان جلب کنید
· رزومهی خود را تصحیح کنید
· در صورت نیاز، برای مشاغل متفاوت، روزمههای مختلفی بنویسید
· پیش از ارسال رزومه، شرکتها را بشناسید
· تنها برای فرصتهای شغلی مرتبط رزومه بفرستید
برای ساخت یک رزومهی حرفهای میتوانید از رزومه ساز جاب ویژن کمک بگیرید. این رزومه ساز کاملا رایگان است و رزومهی دو زبانهی حاصل، نه تنها پروفایل کارجویی شما را میسازد بلکه میتوانید آن را به صورت یک فایل pdf نیز دانلود کنید. پس از ساخت رزومه، میتوانید برای آگهیهای شغلی متناسب با شرایط خود، رزومه بفرستید. این رزومه به دست کارفرماها میرسند و در صورتی که نظر کارفرما را جلب کنند، از طرف آن سازمان با شما تماس گرفته خواهد شد و به مصاحبه دعوت میشوید.
نمایشگاههای کار فرصتهایی عالی برای پیدا کردن کار هستند
نمایشگاه کار رویدادی است که در آن کارفرمایان و نمایندگان شرکتهای بزرگ و همچنین کارجویان گرد هم میآیند و در مورد فعالیتهای سازمان و موقعیتهای شغلی و کاریابی اطلاعات بسیار مفیدی ارائه میشود. نمایشگاه کار، فرصتی فوق العاده برای ایجاد ارتباط بین کارفرمایان و کارجویان است. خوشبختانه در ایران نیز چند سالی است که نمایشگاههای کار در دانشگاهها و مراکز مختلف برگزار میشود و تاثیر زیادی در برقراری ارتباط بین کارفرمایان و کارجویان داشته است.
لینکدین و تلگرام کمک زیادی به پیدا کردن شغل میکنند
گرچه بخش عمدهای از آگهیهای استخدام جدید در وبسایتهای کاریابی آنلاین مثل جاب ویژن منتشر میشوند؛ اما برخی موقعیتهای عالی هم هستند که هیچوقت آگهی نمیشوند. در چنین مواردی، ارتباطات و شبکهسازی کارجویان میتواند به آنها در کسب این موقعیتها کمک کند. بنابراین سعی کنید شبکه ارتباطات خود را بهصورت واقعی و مجازی و آنلاین گسترش بدهید. از قدرت شبکههای اجتماعی بهویژه لینکدین غافل نشوید و با برقراری ارتباط با افراد فعال در حوزه خود، شبکه ارتباطی قدرتمند و گستردهای ایجاد کنید.
برخی از کارفرمایان قبل از تماس با شما، به میزان فعالیتتان در شبکههای اجتماعی نگاهی میاندازند تا ببینند تا چه حد فعالیت شما به شکل حرفهای است. حتی ممکن است در جلسه مصاحبه در مورد فعالیتتان در شبکههای اجتماعی سوال کنند یا از شما درخواست کنند آدرس اکانتهای خود را به آنها بدهید. اینکه در جلسه مصاحبه بگویید در شبکههای اجتماعی فعال نیستید یا صرفا در اینستاگرام و آن هم به صورت پرایوت حضور دارید اصلا پاسخ مناسب و حرفهای نیست. پس قبل از درخواست کار، بهروز باشید و حرفهای برخورد کنید.
لتفرم کاریابی جاب ویژن علاوه بر کانال استخدام jobvision یک ربات نیز در تلگرام دارد که با عضویت در آن، آگهیهایی که خاص شما هستند، برایتان ارسال میشوند. در شروع عضویت در این ربات، سوالاتی از شما پرسیده میشود و این ربات تلگرام بر اساس پاسخهایی که به این سوالات میدهید، تقریبا به طور هفتگی، آگهیهای شغلی را که تناسب زیادی با شرایط شما دارند، برایتان ارسال میکند.
یک روش بهینه و مؤثر برای اطلاع از فرصتهای استخدام، استفاده از ربات تلگرامی جاب ویژن است. پس از عضویت در این ربات، میتوانید نحوه ارسال آگهیها را بر اساس گروه و عنوان شغلی، شهر محل سکونت، جنسیت، بازه حقوقی، زمان ارسال و … تنظیم کنید. سپس این ربات هر شب آگهی های استخدام جدید را مطابق با تنظیمات شما در تلگرام برایتان ارسال میکند.